Sałatka ziemniaczana z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Myślę, że tą wersją, nie pogardzi żaden "drwal", bo przygotowanie proste, a danie sycące i aromatyczne!
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ziemniaki

    500 gramów
  • boczek

    300 gramów
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    2 sztuki
  • sos chrzanowy

    3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę. Gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy.

Z boczku usuwamy skórę, kroimy w mniejszą kostkę dodajemy do ziemniaków z posiekaną cebulą i drobno pokrojonymi ogórkami.

Żeby sałatka nabrała kolorytu mieszamy z posiekaną natką pietruszki i sosem chrzanowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyłem pieczonego boczku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat