Sałatka ze szpinaku z melonem i boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

  • mozarella

    1 opak. mini kuleczek
  • pomidorki kiktajlowe

  • melon

  • mandarynka

  • papryka czerwona

  • orzechy nerkowca

  • ziarno słonecznika

  • boczek wędzony

    w plastrach
  • oliwki czarne

  • oliwa

  • ocet balsamiczny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane i osuszone liście szpinaku mieszamy z kuleczkami mozarelli, pomidorkami koktajlowymi,kuleczkami melona (wydrązamy je za pomocą specjalnej łyżeczki, jeeśli nie posiadamy można go pokroić w kostkę), kawałkami mandarynki, papryki czerwonej i oliwkami.

Skrapiamy oliwą i octem balsamicznym, posypujemy orzechami nerkowca i ziarnami słonecznika.

Boczek pokrojony w paseczki podsmażamy na patelni, osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i posypujemy nim sałatkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 04.12.2013 09:18
bardzo smaczne
Laila2786 22.11.2011 13:49
Wygląda smakowicie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat