Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i pomidorkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży duża garść
jajko 1 szt
pomidorki koktajlowe 6 szt
kolendra
orzechy włoskie 1 garść
słonecznik łuskany 2 łyżki
krem balsamico 2 łyżki
miód 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i pomidorkami

Szpinak dokładnie myjemy na sitku.
Jajo gotujemy na twardo w wodzie z dokiem octu (aby nie pękało). Studzimy.
Na talerzu układamy szpinak a na nim przekrojone w ćwiartki jajko oraz połówki pomidorków koktajlowych.
Do małego słoiczka dodajemy balsamico, oliwę z oliwek, miód oraz sól i pieprz. Dokładnie wstrząsamy zawartość aż połączy się w jednolity dressing i polewamy sałatkę. Całość posypujemy listami, świeżej kolendry, orzechami włoskimi i nasionami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 08.06.2016 22:03
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak