Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i pomidorkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    duża garść
  • jajko

    1 szt
  • pomidorki koktajlowe

    6 szt
  • kolendra

  • orzechy włoskie

    1 garść
  • słonecznik łuskany

    2 łyżki
  • krem balsamico

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak dokładnie myjemy na sitku.
Jajo gotujemy na twardo w wodzie z dokiem octu (aby nie pękało). Studzimy.
Na talerzu układamy szpinak a na nim przekrojone w ćwiartki jajko oraz połówki pomidorków koktajlowych.
Do małego słoiczka dodajemy balsamico, oliwę z oliwek, miód oraz sól i pieprz. Dokładnie wstrząsamy zawartość aż połączy się w jednolity dressing i polewamy sałatkę. Całość posypujemy listami, świeżej kolendry, orzechami włoskimi i nasionami słonecznika.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela427 08.06.2016 22:03
fajna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat