Sałatka ze szpinakiem i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    2 garście
  • pomidor

    1 sztuka
  • kukurydza

    1/3 puszki
  • jabłko

    1/2 sztuki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • cebula czerwona

    1/4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak oczyścić, porwać na trochę mniejsze kawałki. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, odsączoną kukurydzę, pokrojonego w półplasterki pomidora, obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Oprószyć solą i pieprzem. Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 25.11.2011 21:56
smaczna i kolorowa
alaaa 24.11.2011 15:26
mnóstwo witamin i kolorowo
Marlena/Kinia 23.11.2011 17:25
musze spróbować;-)
renia26 22.11.2011 11:23
moze byc dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat