Sałatka ze szpinakiem i białą rzodkwią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    1 garść
  • pomidor

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • biała rzodkiew

    10 dkg
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • winogrona

    40 (rodzynkowe)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak dokładnie oczyścić, grubo pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, pomidora w półplasterki, winogrona przekroić na pół. Rzodkiew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko wymieszać, oprószyć solą i pieprzem. Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 25.09.2013 11:40
Jeszcze nigdy nie jadłam białej rzodkwi, a sałatka brzmi tak apetycznie;)
Sroczka 18.12.2012 23:10
Zdrowa i z pewnością bardzo smaczna.
cooleczka 08.03.2012 15:39
brzmi ciekawie :)
alaaa 22.12.2011 21:26
smacznie i kolorowo
Mariusz10 17.12.2011 17:59
lubię szpinak, więc na pewno będzie mi smakować
Weronika_eM 15.12.2011 17:19
przepyszna
Weronika_eM 15.12.2011 17:19
przepyszna
MAR3STA 19.11.2011 20:04
chętnie wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat