Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem, boczkiem i mozzarellą
W miseczce mieszamy musztardę, łyżeczkę cukru , szczyptę soli, szczyptę pieprzu oraz ocet winny, mieszamy do momentu aż powstanie gładka masa(cukier się rozpuści). Dodajemy oliwę i jeszcze raz mieszamy.
Szpinak (pół opakowania) wykładamy na talerz, pomidorki kroimy na połówki (jeżeli są większe to na ćwiartki), kuleczki mozzarelli kroimy na pół. Pomidory i mozzarellę układamy na szpinaku. Boczek Parzony (w plasterkach-ze zgrzewki) kroimy na mniejsze kawałeczki i podsmażamy na patelni(nie dodajemy żadnego tłuszczu)-do momentu aż zrobią się lekkie skwarki. Podsmażony boczek wykładamy na szpinak z pomidorami i mozzarellą. Zalewamy wszystko sosem i mieszamy.