Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sałatka ze smażoną cielęciną, pomidorami i ogórkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca
0,5 kg
pomidory koktajlowe (czerwone)
1 szklanka
rukola
1 szklanka
szczypiorek
kilka gałązek
Sklep Prymat
ząbek czosnku
sos tabasco
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej rzepakowy
2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze smażoną cielęciną, pomidorami i ogórkami

Po szczypiorku są składniki niezbedne do przygotowania marynaty.
Należy je wymieszać i umieścić w niej cielęcinę pokrojoną w cienkie plasterki. Odstawić na ok. 30 min., po czym osączyć i smażyć na patelni. Odstawić do wystygnięcia. Pokroić ogórka w cienkie plasterki, pomidory w połówki, a szczypiorek posiekać pozostawiając kilka gałązek do dekoracji. Wymieszać wszystko tuż przed podaniem i udekorować szczypiorkiem.
Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak