Sałatka ze schabem pieczonym, żółtym serem i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółty ser

    20 dag
  • jabłka

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ząbki czosnku

    1-2 szt
  • sok z 1 cytryny

  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
  • sól

  • orzechy włoskie

    3 siekane
  • cebula czerwona

    1 szt
  • schab pieczony

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroimy w paski składniki sałatki: pieczony schab, ser żółty, jabłka, paprykę, cebulę. Wszystko mieszamy. Dodajemy orzechy włoskie. Sok z cytryny, olej słonecznikowy, roztarty z solą czosnek mieszamy z wszystkimi składnikami. Zostawiamy wszystko w chłodnym miejscu do \"przegryzienia\". Po około 2 godzinach sałatkę należy przemieszać i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat