Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich
Sałatka z zupek chińskich to:
- banalny przepis
- niedroga sałatka
- danie nie tylko dla studentów ;)
Sałatka z zupek chińskich, to świetna propozycja przekąskowa, która sprawdzi się w wielu sytuacjach: na domówce, a nawet przyjęciu grillowym.
Masz zalegające w szafce zupki? Zrób sałatkę z zupki chińskiej!
1. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kosteczkę. Pomidor sparzyć, obrać z skórki. Wydrążyć nasiona a miąższ pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa wymieszać w misce.
2. Makaron z zupki chińskiej rozdrobnić, zalać wrzątkiem i po chwili odcedzić (czas namaczania makaronu zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Dodać do warzyw wraz z pokrojonym szczypiorkiem i majonezem. Całość wymieszać. Doprawić do smaku.
3. Przykryć folią i włożyć na 3-4 godziny do lodówki do przegryzienia się smaków.