Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ziemniaków i zielonego groszku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

małe ziemniaki sałatkowe 500 g
zielony groszek 250 g
zielona mięta 1 pęczek
olej z pestek winogron 5 łyżek
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 0,25 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ziemniaków i zielonego groszku

1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odstawiamy do wystygnięcia. Następnie obieramy i kroimy na pół (jeśli są małe) lub na ćwiartki (gdy są większe).
2. Zielony groszek gotujemy w osolonej wodzie przez 2 - 3 minuty. Jeśli używamy groszku mrożonego czas gotowania wydłużamy o 2 minuty. Groszek odcedzamy zachowując 5 łyżek wody w której się gotował.
3. Ziemniaki mieszamy z lekko rozgniecionym groszkiem i posiekaną miętą. Całość doprawimy sosem przygotowanym z wody po gotowaniu groszku, oleju, soku z cytryny i białego pieprzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.01.2013 13:40
bardzo , bardzo apetyczna
Ada-Gaba 08.11.2012 08:04
bardzo apetyczne
Ela15 14.10.2012 13:36
super się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak