Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
2-3 sztuki -
groszek zielony
3/4 puszki -
papryka zielona
2 strąki -
pomidory
2 sztuki -
cebula
1 sztuka -
śmietana
200 ml -
jajko ugotowane na twardo
3 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z zielonym groszkiem
osolonej wodzie. Po ugotowaniu obrać. Groszek należy odsączyć z zalewy. Paprykę należy umyć, pozbawić gniazd nasiennych i opłukać. W kostkę należy pokroić: ziemniaki, jajka na twardo, paprykę, pomidory obrane ze skórki i cebulę. Kostka ma być drobna. Do warzyw należy dodać zielony groszek, śmietanę, wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę.
Komentarze (9)