Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
pomidory
6 kg (zielone) -
cebule
12 szt (śr wielkości) -
Gorczyca biała cała Prymat
2 łyżki (żółta) -
sól
2 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżka
Zalewa
-
woda
2 l -
ocet
450 ml -
cukier
400 g -
sól
2 łyżki
Sposób przygotowania
Zalewę zagotowujemy, dodajemy pomidory i gotujemy 15-20 min. Gorące przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i na ściereczce ustawiamy do góry dnem, do całkowitego ostygnięcia.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się