Sałatka z wędzonym kurczakiem, marynowanymi pieczarkami i żółtym serem

Sałatka z wędzonym kurczakiem, marynowanymi pieczarkami i żółtym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Sałatka jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu - najwięcej czasu zajmuje gotowanie jajek. Jej niewątpliwą zaletą jest to, że smakuje rewelacyjnie i sprawdzi się przy każdej okazji.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka:

  • udka wędzone

    1 sztuka
  • pieczarki marynowane

    300 gramów
  • jajko

    3 sztuki
  • puszka kukurydzy

    0.5 puszki
  • żółty ser

    150 gramów
  • szczypior

    1 pęczek
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól

    5 szczypt
  • pieprz

    5 szczypt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka należy oddzielić od kości i rozdrobnić na mniejsze kawałki. Pieczarki, jajka ugotowane na twardo oraz ser pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać, a kukurydzę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki umieścić w mice, a następnie dokładnie wymieszać z jogurtem i majonezem.
Gotową sałatkę doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.07.2018 20:46
Pyszna sałatka. Głos oddany.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat