Sałatka z wędzonej makreli z oscypkiem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Sałatka warzywna z wędzoną makrelą, oscypkiem i jajkami to oryginalne i bardzo smaczne połączenie. Polecam.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    30 dag
  • marchewki

    2 sztuki
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jajka

    4 sztuki
  • oscypek

    10 dag
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • majonez light

    1 łyżka
  • jogurt grecki

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.

Marchewkę, ziemniaki i pietruszkę ugotować w mundurkach, ostudzić obrać ze skórki.

Makrelę oczyścić z ości, usunąć skórę, mięso podzielić na małe kawałeczki.
Marchew, pietruszkę, jajka i ziemniaki pokroić na sitku do warzyw.
Cebulę drobno posiekać, ogórki i oscypek pokroić w kostkę. Majonez połączyć z jogurtem i musztardą.

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z sosem majonezowym, przyprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce, żeby smaki się połączyły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat