Sałatka z warzyw pieczonych z serem feta

Sałatka z warzyw pieczonych z serem feta

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pieczona cukinia, bakłażan, papryka, cebula i oliwki to składniki na pyszną zimową sałatkę. Idealnym dodatkiem do pieczonych warzyw jest ser feta. 

  •  
  •  
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na sałatkę:

  • bakłażan

    1 szt.
  • cukinia

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • pomidory suszone

    12 szt.
  • oliwki zielone

    20 szt.
  • oliwa

    1/3 szklanka
  • ser feta

    200 g
  • sos sałatkowy paprykowo-ziołowy

Do smaku:

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie wymieszać w naczyniu żaroodpornym z oliwą i sosem paprykowo-ziołowym sałatkowym, piec 30 minut w temperaturze 180°C. W połowie pieczenia warzywa wymieszać, po wyjęciu z piekarnika posypać tartym serem feta.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

27.01.2019 21:27
Pieczenie to chyba najlepsza metoda na wydobycie głębi smaku warzyw. Tak skomponowana sałatka na pewno jest pyszna.

Babeczka35

27.01.2019 18:19
Idealna na przekąskę :)

bietka

25.01.2019 18:25
Ale zjadłabym na kolacyjkę taka pyszną sałatkę :)

Bożena Matuszczyk

25.01.2019 10:57
Pyszna smakowo sałatka, nigdy nie robiłam sałatki z pieczonymi warzywami na pewno bardzo smaczna.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat