Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na sałatkę:
-
bakłażan
1 szt. -
cukinia
1 szt. -
cebula czerwona
1 szt. -
papryka czerwona
1 szt. -
pomidory suszone
12 szt. -
oliwki zielone
20 szt. -
oliwa
1/3 szklanka -
ser feta
200 g -
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat
Do smaku:
-
sól
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z warzyw pieczonych z serem feta
Wszystkie warzywa dokładnie wymieszać w naczyniu żaroodpornym z oliwą i sosem paprykowo-ziołowym sałatkowym, piec 30 minut w temperaturze 180°C. W połowie pieczenia warzywa wymieszać, po wyjęciu z piekarnika posypać tartym serem feta.
Komentarze (4)