Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z vermicelli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza bulgur z vermicell 1/2 szklanki
woda 2 szklanki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
fasola czerwona z puszki 4 łyżki
fasola biała z puszki 4 łyżki
ogórek kiszony 3 sztuki
kukurydza w puszce 1/3 szklanki
szczypiorek 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z vermicelli

Do wrzącej i osolonej wody dodajemy bulgur z vermicelli i gotujemy 15 minut. Kasza powinna wchłonąć większą część płynu ale i tak musimy ją odcedzić. Zostawiamy aby ostygła. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Dodajemy do nich oba rodzaje fasoli, kukurydzę, posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki. Na koniec łączymy wszystkie składniki z zimną kaszą bulgur z vermicelli. Doprawiamy całość kolorowym pierzem. Dla amatorów kwaśnych smaków polecam dodanie większej ilości ogórków bądź doprawienie sałatki sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak