sałatka z twarogu z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser

    40 dag
  • fasolka szparagowa

    20 dag
  • jabłko

    2 sztuki
  • koperek

    troche
  • czosnek

    2 zabki
  • musztarda

    1 łyżka
  • jogurt

    1 szkl
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pokrajać w kostkę. Ostudzoną fasolkę pokrajać w kawałki o długości ok. 1 cm. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą, wymieszać z musztardą i jogurtem. Jabłko umyć, obrać, utrzeć na tarce z dużymi otworami, skrapiając sokiem cytrynowym, a następnie wymieszać z jogurtem. Sos przyprawić do smaku solą. Pokrajany ser połączyć z fasolką i koperkiem, wyłożyć na salaterkę, polać sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat