Sałatka z tuńczykiem, jajkami, marchewką i groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Sałatka jest bardzo smaczna i dodatkowo szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie, kolacja czy też zwykła przekąska.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka:

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • jajko

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka z groszkiem

    1 puszka

Dodatkowo:

  • majonez

    3 duże łyż.
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

    4 szczypty
  • pieprz

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo i następnie pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać.
Natomiast marchewkę z groszkiem oraz tuńczyka należy odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z musztardą oraz majonezem.
Gotową sałatkę doprawić do smaku.

Diana Rusiłowicz
Do sałatki można dodać ogórka konserwowego lub kiszonego, ale moją ulubioną wersją jest ta zaprezentowana.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 3 tygodnie temu
Dobre to jest. Głos oddany.
bietka 05.02.2019 14:43
Smakowita sałateczka :)
Bożena Matuszczyk 04.02.2019 10:22
Pyszna,apetyczna sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat