Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
papryka czerwona 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym
kukurydza
jajko 4 sztuki
orzechy laskowe 1/2 opakowania
majonez
ketchup
sól do smaku
cebula czerwona 1 sztuka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyża

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie z curry. studzimy
paprykę, cebulę, jajka kroimy w kostkę.
majonez mieszamy z 1 łyżką ketchupu.
orzechy laskowe ścieramy na tarce na grubych oczkach.
kukurydze i tuńczyka odsączamy z nadmiaru wody.
wszystkie składniki ze sobą wymieszać

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.10.2015 14:46
Lubie różne sałatki.
EmciaPichci 16.01.2014 10:07
moja ulubiona!
Renataj 11.02.2013 21:22
Dodatek orzechów laskowych jest ciekawym akcentem.
kamyk 11.02.2013 20:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak