Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

  • kapusta pekińska

  • kukurydza konserwowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* tuńczyk w sosie własnym - puszka, 180g,
* kapusta pekińska - średnia główka,
* kukurydza konserwowa - puszka,
* fasola czerwona konserwowa - puszka,
* cebula czerwona - średniej wielkosci,
* ogórek kiszony - 4 średniej wielkosci,
* natka pietruszki - mały pęczek,
* majonez - 3 czubate łyżki,
* jogurt naturalny gesty light - 3 łyżki,
* sok z cytryny - łyżka,
* czosnek - ząbek,
* sól, pieprz ziołowy.

PRZYGOTOWANIE:

Odrzucić zewnętrzne liście kapusty, pozostałe opłukać i osuszyć. Odrzucić głąb i twarde części wokół niego. Kapustę drobno posiekać. Warzywa z puszki dobrze odsączyć z zalewy, tuńczyka odcisnąć, fasole kilkakrotnie przepłukać. Ogórek pociąć w kosteczkę, odrzucić końcówki. Cebule i natkę obrać, umyć, osuszyć, drobno pokroić. Majonez z jogurtem, sokiem z cytryny oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dokładnie wymieszać i dodać do pozostałych składników. Przyprawić, dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Przetrzymywać w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

10.10.2011 23:10
pycha

accee

16.04.2011 23:05
Apetyczne

angelika14

10.04.2011 15:28
ładnie podana:)

aguus

05.04.2011 12:55
super sałatka!

bernika

04.04.2011 22:29
apetyczna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat