Sałatka z tuńczykiem i kaszą pęczak

Sałatka z tuńczykiem i kaszą pęczak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza pęczak

    120 g
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • natka pietruszki

    1 mały pęczek
  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • ksylitol

    1 szczypta
  • masło

    1 łyżeczka (do gotowania kaszy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Propozycja na smaczną, zdrową i pożywną sałatkę z dodatkiem tuńczyka, kaszy pęczak oraz warzyw.

PRZYGOTOWANIE:

1. Kaszę pęczek płuczemy, a następnie gotujemy ją w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła. Kaszę studzimy.

2. Paprykę kroimy w drobną kostkę , a natkę pietruszki siekamy.

Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do miski wraz z ostudzoną kaszą, pokrojoną papryką i pietruszką - wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, cukrem brzozowym i oliwą z oliwek.

Życzę smacznego! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

08.09.2015 17:47
SMACZNA I ZDROWA I SZYBKA.

mysza75

08.09.2015 15:59
smaczna i kolorowa sałatka

Katarzyna/kate1980

08.09.2015 15:17
jaka kolorowa

paulina2157

08.09.2015 15:13
sałatki pod każda postacia są super

Agnieszka-87-25

08.09.2015 14:37
smaczna jest

dom-agi

08.09.2015 13:49
Fajny pomysł, ja tuńczyka lubię w parze z kukurydzą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat