sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

  • cebula biała

  • sól

  • pieprz

  • majonez

  • jajko ugotowane na twardo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebule kroimy na malutkie kawałki
ugotowane jajko dzielimy osobno białko osobno zółtko
białko ucieramy na tarce grubsze kawałki
w przezroczystym naczyniu wszystko układamy warstwowo
pierwsze utarte białko z jajka troszke cebuli solimy i pieprzymy kładziemy bardzo cieńka warstwe majonezu kladziemy tuńczyka i reszte cebuli znowu troszke soli i pieprzu oraz majonez teraz na całość dajemy utarte żółtko na drobnej tarce
i sałatka gotowa

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 24.05.2011 17:18
pycha
iwona332 03.12.2010 11:51
super
Jolanta40 21.11.2010 22:29
pychota
jolajka 18.11.2010 10:15
robię podobnie tylko bez soli

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat