Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mix sałat 1 op z roszponką
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ogórek konserwowy Smak 1 sztuka
ser żółty starty 3 łyżki
szczypiorek
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy i rozdrabniamy. Sałatę wykładamy do miski. Szczypiorek siekamy, ogórka kroimy w półplasterki i dodajemy do sałaty. Z majonezu, jogurtu i szczypty czosnku przyrządzamy sos - uwaga czosnek ma być minimalnie wyczuwalny (nie ma to być klasyczny sos czosnkowy). Do warzyw dodajemy tuńczyka oraz ser. Solimy, pieprzymy i polewamy sosem. Sałatkę lekko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 23.11.2016 11:38
Uwielbiam
benka 19.11.2016 18:11
Lubię takie sałatki.
adelajda 19.11.2016 16:37
Dobra sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak