Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    100 g
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    250 g
  • cebula

    0,5 szt.
  • papryka czerwona

    1/4 szt.
  • oliwki czarne

    1 garść
  • jajko

    1 szt.
  • oliwa

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko ugotować na twardo.
Pomidorki przekroić na pół lub na ćwiartki w zależności od wielkości. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. W misce wymieszać pomidory, cebulę, paprykę i oliwki, dodać trochę oliwy z oliwek i soli. Następnie na górę rozdrobnić tuńczyka. Ugotowane jajko obrać i pokroić na 8 kawałków, ułożyć na sałatce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 12.01.2016 12:39
pyszna sałatka :)
Bernadeta1 06.01.2016 16:53
Smaczna sałatka
fotoviderek 05.01.2016 23:56
Lubię taką :)
Mama niejadka 05.01.2016 21:23
Super sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat