Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • kukurydza w puszce

    1
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • ogórek kiszony

    4-6 szt.
  • majonez

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ryż

    1 torebka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu; studzimy. Dodajemy do odcedzonego i rozdrobnionego tuńczyka. Ogórki, paprykę oraz szczypiorek kroimy drobno. Kukurydzę odlewamy z zalewy dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu, doprawiamy solą i pieprzem; mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia88 15.03.2011 13:32
musi być smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat