Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki
papryka czerwona 1/2 dużej
ogórki kiszone 2 małe
posiekana dymka ze szczypiorem 1 łyżka
majonez 1 łyżeczka
jogurt naturalny 2 łyżeczki
rukola garść
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka z papryką

Tuńczyka odsączamy, ogórki kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Tuńczyka łączymy z warzywami, przyprawiamy, dodajemy majonez i jogurt, mieszamy. Rukolę myjemy i osuszamy, układamy na dwóch talerzach. Na rukoli układamy sałatkę.
Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.09.2016 19:56
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak