Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka i rzodkiewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 łyżki
rzodkiewka 1
oliwki zielone Smak 6
szczypiorek 1 łyżeczka
sałata 4 liście
oliwa 1 łyżeczka
sok z cytryny kilka kropel
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka i rzodkiewki

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Rzodkiewkę posiekać drobno.Oliwki pokroić w plasterki. Szczypiorek drobno pokroić.Liście sałaty porwać na małe kawałki. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i bazylią.Składniki sałatki wymieszać i polać otrzymanym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 16.06.2015 20:34
Na pewno pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak