Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka i ryżu parboiled

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
groszek konserwowy 1/2 puszka
kukurydza w puszce 1/2 puszka
majonez 2-3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
pieprz
sól
ryż paraboliczny 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka i ryżu parboiled

Ryż parboiled ugotowałam w woreczku według czasu podanego na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiłam go do wystygnięcia. Do miski wrzuciłam odsączonego tuńczyka, warzywa z puszek oraz wystudzony ryż. Dodałam majonez, jogurt i dla wyrazistszego smaku sok z cytryny. Doprawiłam solą i pieprzem,a sałatkę odstawiłam na co najmniej godzinę do chłodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.02.2015 20:19
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak