Sałatka z szynką i ogórkiem zielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ryżowy wstążki

    200 gram
  • szynka konserwowa w plastrach

    100 gram
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • majonez

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • jogurt naturalny

    1 małe opakowanie
  • ogórek zielony

    1 długi
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy tak jak napisali na opakowaniu. Majonez mieszamy z jogurtem. a szynkę kroimy w paseczki. Ogórka obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Kukurydzę odsączamy z zalewy i wszystkie składniki razem mieszamy łącznie z sosem majonezowo - czosnkowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 23.06.2013 18:57
można zajadać taką sałate
aleksa123 02.01.2012 09:39
fajna
Margo1 04.12.2011 17:04
smaczna
Margo1 04.12.2011 17:04
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat