Sałatka z sosem majonezowo-ananasowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    10 plastrów
  • seler konserwowy

    1 słoik
  • majonez

  • jogurt

  • sól

  • pieprz

  • ananas z puszki

    1 puszka
  • ser gouda

    200 (tarty)
  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zółty scieramy na duzych oczkach, szynke kroimy w paseczki. Ugotowane na twardo jajka równiez staramy sie pokroi w paseczki.

Selera i ananasa odsaczamy z zalew dodajemy do pozostałych składników (z ananasa zalewy nie wylewamy bedzie nam potrzebna do sosu)

Sos:3 łyżki majonezu i 3 łyzki jogurtu mieszamy z zalewa z ananasa do uzyskania konsystencji płynnej śmietany. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

Gotowym sosem zalewamy wszystkie składniki, dobrze mieszamy i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 15.09.2012 00:55
apetyczna
Margo1 15.09.2012 00:55
apetyczna
[email protected] 22.02.2012 14:44
fajne pyszne
Iwona56 06.02.2012 14:25
pysznie wygląda
iknkirke 11.08.2011 18:38
fajna
Zoso 26.06.2011 17:03
fajna sałałtka
ElizaT 16.12.2010 13:39
niezły smak !
misia53 11.12.2010 13:02
Na sałatkę lulus woła ,bo jest pyszna ,ananasowa!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat