Sałątka z sosem imbirowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    5listków
  • roszponki

    garść
  • prosciutto

    4plasterki
  • figi

    2
  • imbir starty

    1łyżka
  • ocet winny

    2łyżki
  • miód płynny

    1łyżeczka
  • oliwa

    3łyżki
  • ser żółty

    2plastry (twardy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę i roszponkę umyj,osusz na papierowym ręczniku.Liście podrzyj na kawałki.Każdy plaster prosciutto przekrój wzdłuż na pół,figi pokrój na ćwiartki.Foremką do pierników wytnij z sera serca.Imbir wymieszaj z octem i miodem,następnie dodaj oliwę.Sosem polej sałatę,figi i szynkę parmeńską,udekoruj serowym sercem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 28.04.2011 18:01
Super !
agata1722 15.02.2011 12:47
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat