Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selera z rodzynkami i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 2 sztuki
orzechy włoskie 1 garść
zielona pietruszka 1 garść
jogurt grecki 1/2 szklanki
cytryna
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selera z rodzynkami i orzechami

Rodzynki moczymy około 2 godzin.Seler obieramy i ścieramy na grubej tarce,skrapiamy sokiem z cytryny.Dodajemy rodzynki,posiekaną natkę pietruszki i rozgniecione orzechy,doprawiamy do smaku cukrem solą i pieprzem.Zalewamy jogurtem i mieszamy.Wkładamy do lodówki na 30 minut by się składniki przegryzły i orzechy trochę namokły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.11.2012 21:25
smaczna sałatka
Pietruszka 27.10.2012 23:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak