Sałatka z selera z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    2 sztuki
  • pieczarki

    25 dkg
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

  • jajka

    3 sztuki
  • majonez

    1/4 szklanki
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • jabłko winne

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty seler ugotować w skórce, pieczarki umyć i ugotować w niewielkiej ilości wody. Seler obrać i zetrzeć na tarce. Pieczarki pokroić w cienie paski. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Jajka ugotować na twardo, obrać, wymieszać z selerem i jabłkami, dodać orzechy, posolić, popieprzyć, przyprawić sokiem z cytryny, dodać majonez, wymieszać, postawić w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 08.12.2010 17:04
Takiej jeszcze nie jadłam, muszę koniecznie wypróbować!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat