sałatka z selera z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 szt
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • brzoskwinie

    2 szt
  • rodzynki

    2 łyżki
  • rum

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulwę selera szorujemy i wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody na 4 min,odcedzamy i przelewamy zimną wodą,obieramy i kroimy w cienkie słupki,skrapiamy je sokiem z cytryny.Rodzynki przelewamy wrzątkiem i osączamy wkładamy do miseczki i zalewamy rumem.Brzoskwinie także przelewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry wyciągamy pestkę i kroimy w cienkie paski i łączymy je z selerem i rodzynkami,polewamy jogurtem wymieszanym z majonezem i solą i schładzamy.Dokładnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 10.05.2012 09:12
fajna;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat