Sałatka z salsefią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • salsefia

    50 dag
  • anchois

    3 dag
  • majonez

    5 łyżek
  • oliwki czarne

    5 sztuk
  • cytryna

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Salsefię umyć i dokładnie oczyścić, wodę zagotować, lekko posolić i wrzucić do niej salsefię. Ugotować do miękkości. Po ugotowaniu należy odcedzić, przestudzić, a następnie pokroić. Włożyć do salaterki, polać sokiem z cytryny, majonezem i dokładnie wymieszać. Połączyć z anchois i oliwkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 06.12.2013 09:20
bardzo smaczna
IKrakowianka 19.08.2012 09:21
Samo zdrowie
szajba2 21.04.2011 13:50
nie będę ryzykował
Barbara55 05.03.2011 15:57
ja też
bami 23.01.2011 12:13
pierwszy raz słyszę o salsefii! :D
iwa643 24.09.2010 07:19
ciekawe smaki
aneta69 02.09.2010 21:49
ciekawe
IlonaAlbertos 13.07.2010 00:50
Małgorzato to takie warzywo z korzeniem, jak marchewka, czy pietruszka.
Iwusia 04.07.2010 10:19
do*
Iwusia 04.07.2010 10:19
A powracając co przepisu to musi być smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat