Sałatka z rzodkiewki, wędzonego łososia i sałaty lodowej podana z sosem serowym i jajkiem sadzonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • jogurt naturalny

    200 ml
  • ser gorgonzola

    100 g
  • świeże rzodkiewki

    50 g
  • białe wino

    50 ml
  • kiełki słonecznika

    10 g
  • pestki dyni

    10 g
  • ocet winny

    1 łyżka
  • pomidory koktajlowe

    4 szt
  • sól

    1 szczypta
  • wędzony łosoś

    100 (norweski)
  • lód

    ½ szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Jogurt zmiksować z serem gorgonzola, dodać białe wino i doprawić do smaku solą. Porwaną sałatę lodową zmieszać z kiełkami słonecznika i pokrojoną w plasterki rzodkiewką. Na sałatce ułożyć jajka sadzone, całość polać sosem serowym, dodać pokrojonego w paseczki wędzonego łososia, udekorować pomidorkami koktajlowymi i posypać pestkami dyni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 02.04.2014 20:32
sałatka dość ciekawa tylko nie widzę na zdjęciach tych jajek sadzonych :D
szajba2 27.02.2011 14:39
nie podchodzi mi taka sałatka z dynią, słonecznikiem
Barbara55 01.11.2010 13:11
raczej słabe
rakow2 30.10.2010 16:21
lubię sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat