Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
2 szt -
jogurt naturalny
200 ml -
ser gorgonzola
100 g -
świeże rzodkiewki
50 g -
białe wino
50 ml -
kiełki słonecznika
10 g -
pestki dyni
10 g -
ocet winny
1 łyżka -
pomidory koktajlowe
4 szt -
sól
1 szczypta -
wędzony łosoś
100 (norweski) -
lód
½ szt
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z rzodkiewki, wędzonego łososia i sałaty lodowej podana z sosem serowym i jajkiem sadzonym
Jogurt zmiksować z serem gorgonzola, dodać białe wino i doprawić do smaku solą. Porwaną sałatę lodową zmieszać z kiełkami słonecznika i pokrojoną w plasterki rzodkiewką. Na sałatce ułożyć jajka sadzone, całość polać sosem serowym, dodać pokrojonego w paseczki wędzonego łososia, udekorować pomidorkami koktajlowymi i posypać pestkami dyni.
Komentarze (4)