Sałatka z ryżu z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki marynowane

    40 dag
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • majonez tradycyjny

    1 szkl
  • cebula

    1 szt
  • musztarda

    3 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • jajko ugotowane na twardo

    5 szt
  • ryż

    2 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki, ogórki, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy ryż i mieszamy. Musztardę łączymy z majonezem i wlewamy do mieszanki. Całość mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
meg1984 22.02.2013 21:24
świetna sałatka, taką też lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat