Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z ryżem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 200 gram
pieczarki 300 gram
oliwa do smażenia
sos sojowy 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
kukurydza w puszce 1/2 puszki
majonez tradycyjny 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z ryżem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w/g przepisu na opakowaniu.
Wystudzić.
Krok 1 - sałatka z ryżem i pieczarkami foto
2
Pieczarki pokroić w plasterki.
Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić pieczarki, polać sosem sojowym i smażyć, aż pieczarki odparują.
Wystudzić.
Krok 2 - sałatka z ryżem i pieczarkami foto
3
Wymieszać ryż z pieczarkami. Dodać posiekany szczypiorek i kukurydzę.
Doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać z majonezem
Smacznego!!!
Krok 3 - sałatka z ryżem i pieczarkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tobi1989 15.02.2016 09:16
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak