Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rukola
1 opakowanie -
pomidor
1 sztuka -
mandarynka
2 sztuka -
ser bałkański
1/2 kostka -
ocet balsamiczny
2 łyżeczka -
oliwa
1 łyżka -
cukier
1 łyżeczka -
sól i pieprz
do smaku -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku -
jabłko
1 czerwone
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z rukolą i mandarynką
W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, cukier, sól i pieprz oraz zioła prowansalskie. Polewamy nim składniki i dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.
Komentarze (8)