Sałatka z roszponki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    1 opakowanie
  • ogórki kiszone

    1-2 sztuki
  • suszone pomidory

    6-8 sztuk
  • oliwki zielone

    kilkanaście sztuk
  • orzechy włoskie

    kilkanaście
  • zalewa z suszonych pomidorów

    do polania
  • pieprz

    do zalewy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roszponkę dokładnie opłukać i osuszyć.
Ogórki i suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki.
Orzechy prażymy na suchej patelni.
W salaterce mieszamy roszponkę z ogórkami, pomidorami i całymi oliwkami. Skrapiamy olejem z suszonych pomidorów wymieszanym z pieprzem i posypujemy prażonymi orzechami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 27.03.2017 12:51
Bardzo apetycznie wygląda :)
Bożena Matuszczyk 27.03.2017 12:08
Smakowicie pyszna sałatka.;)
Mysiunia 27.03.2017 10:33
ładnie się prezentuje
AZgotuj 27.03.2017 09:49
uwielbiam takie sałatki, kilka składników i mamy wspaniałe danie, pełne smaku i koloru!!!
jagoda5913 27.03.2017 00:14
fajna sałatka
bertpvd 26.03.2017 22:15
Smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat