Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką, papryką i selerem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

roszponka 1 garść
pomidor 1 sztuka
ser feta 120 gram
papryka czerwona 1/2 sztuki
seler naciowy 2 łodyżki

sos winegret

sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sól i pieprz szczypta
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką, papryką i selerem

Roszponkę opłukać i osuszyć. Włożyć do miseczki. Pomidora umyć i pokroić w kostkę. Ułożyć na roszponce. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojonego w kostkę selera naciowego. Ser feta pokroić w kostkę i dołożyć do warzyw.
Składniki sosu dokładnie wymieszać. Polać sosem i od razu zjadać :)
Wymieszać przed jedzeniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 20.05.2017 08:49
Smaczny przepis
gosia56 31.03.2017 09:08
zjadłabym takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak