Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ravioli Zewy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ravioli 1 op z nadzieniem serowym
por (biała część) 1 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
jajko 5 szt
szczypiorek 1 pęczek
majonez 4 łyżka
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ravioli Zewy

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w grubą kostkę.
Ravioli ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i wystudzić.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Por po umyciu przekroić wzdłuż na pół i posiekać, lekko posolić.
Szczypiorek posiekać.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Gotowe składniki umieścić w misce, dodać do smaku sól i pieprz i wymieszać sałatkę.
Odstawić do lodówki na około godzinę aby smaki się przegryzły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak