Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pora i jajek.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
majonez
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pora i jajek.

U mnie sałatka ta stanowiła dodatek do obiadu, ale myślę, że z powodzeniem można ją jeść na kolację, czy śniadanie. Może także stanowić alternatywną wersję pasty jajecznej, tylko wtedy dobrze by było drobniej pokroić składniki, żeby wyszło bardziej papkowate.

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Gdy przestygną kroimy je w kosteczkę. Pokrojone jajka przesypujemy do miski.Jasną, białą część pora kroimy w mniejsze kawałeczki - tak jakby "półksiężyce". Pokrojonego pora dodajemy do jajek. Solimy. Dodajemy majonez i dokładnie wszystko mieszamy.
Dobrze jest zrobić sałatkę nieco wcześniej przed podaniem - wtedy por będzie miał czas dla siebie, aby troszeczkę zmięknąć, będzie wygodniejszy w konsumpcji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 14.12.2012 19:56
Robię podobną:)
cooleczka 14.12.2012 19:50
szybka
halina17 14.12.2012 19:06
Prosta , dobra sałatka.
eliza135 14.12.2012 18:29
smaczna
Monika-twin 14.12.2012 16:32
prosta i bardzo dobra
Kuchareczka2 14.12.2012 16:32
pyszna
meg1984 14.12.2012 15:53
ja na kolację albo śniadanie jadam
ewka1978 14.12.2012 15:11
prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak