Sałatka z pieczrek i porów

Sałatka z pieczrek i porów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    20 dag
  • pieczrki

    20 dag
  • marchew

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z pieczrek i porów

Pory pokroić w talarki, pieczarki pokroić w plasterki, w rondelku rozgrzać olej, przyprawić so smaku, wlać kilka łyżek gorącej wody, dusić pod przykryciem. Dodać startą na tarce jarzynowej marchewkę.
Zdjąć z ognia, lekko ostudzić, wymieszać ze startym jabłkiem, przyprawić na ostro.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat