Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonymi buraczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 sztuki
Sałata Eisberg Finezja Mix 100 gram
ser feta 75 gram
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
pestki dyni 1 łyżeczka
pestki słonecznika 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonymi buraczkami

Kroki postępowania

1
Buraczki oczyścić i brać.
Krok 1 - Sałatka z pieczonymi buraczkami foto
2
Pokroić na mniejsze części. Każdy kawałek owinąć folią aluminiową i wstawić do naczynia żaroodpornego. Piec około 60 minut w 200 st.
Krok 2 - Sałatka z pieczonymi buraczkami foto
3
Upieczone, miękkie buraczki ostudzić i pokroić w kostkę.
Krok 3 - Sałatka z pieczonymi buraczkami foto
4
Mix sałat umyć i osuszyć, układać na talerzu.
Krok 4 - Sałatka z pieczonymi buraczkami foto
5
Ser feta drobno pokroić lub rozkruszyć w dłoniach.
Krok 5 - Sałatka z pieczonymi buraczkami foto
6
Na warstwę sałaty ułożyć upieczone buraczki, następnie ser feta.
Krok 6 - Sałatka z pieczonymi buraczkami foto
7
Dodać pestki dyni, słonecznika, przyprawy i oliwę z oliwek. Wszystkie składniki można wymieszać i zapakować na wynos do pudełeczka, np. do pracy.
Krok 7 - Sałatka z pieczonymi buraczkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 20.01.2017 10:14
na pewno pyszne
Wiesława1 20.01.2017 06:55
Lubię połączenie słodyczy buraka z serem feta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak