Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonym pstrągniem podana w tortilli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sałatka

pstrąg łososiowy 300 g
miks sałat 1 Op
ser feta 1/2 Op
pomidorki koktajlowe 8-10 Szt
oliwki czarne Smak 10-12 Szt
granat 1/2 Szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól i pieprz

Sos

oliwa 2 Łyżki
sok z cytryny 1 Łyżka
musztarda 1 Łyżeczka
miód płynny 1 Łyżeczka
sól i pieprz

Dodatkowo

tortilla 4 Szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonym pstrągniem podana w tortilli

Pstrąga myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ryb, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 10 min. Po tym czasie otwieramy folię i zostawiamy rybę w piekarniku jeszcze na 5 min. Studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.
Sałatę rozrywamy na mniejsze kawałki. Układamy na talerzu. Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki. Oliwki kroimy na połówki, a ser feta w kostkę. Wyłuskujemy ziarenka granatu.
Przygotowujemy sos: Mieszamy oliwę z oliwek z sokiem z cytryny. Dodajemy miód i musztardę. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki połączą się.
Wszystkie składniki razem z sosem mieszamy i podajemy w tortilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KuchniaMagdaLeny 23.11.2016 22:04
Dziękuję :)
AZgotuj 22.11.2016 12:30
pysznie! :)
tobi1989 22.11.2016 08:54
Cudowności :)
Madzai 22.11.2016 08:49
Bardzo dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak