Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z PIECZONYM OSCYPKIEM I ŻURAWINOWYM WINEGRETEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

PIECZONY SER

oscypek 4 SZT

SAŁATKA

mix sałat 1 OP
oliwki czarne 15 SZT
liście szpinaku 10 dkg
pomidory koktajlowe (czerwone) 10 szt
orzechy nerkowca 10 dkg
rukola 0,5 OP

żurawinowy winegret

konfitura żurawinowa 50 ml
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 op
oliwa 3 łyzki

Porada

Do wymieszania sosu idealnie nadaje się słoik z pokrywką.Wszystkie składniki dajemy do słoika zakręcamy i energicznie trzepiemy.:)

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z PIECZONYM OSCYPKIEM I ŻURAWINOWYM WINEGRETEM

Na suchej patelni prażymy przez 2 min orzechy nerkowca . Rozgrzewamy piekarnik na 160 stopni,wkładamy oscypki na 4 min,w tym czasie przygotowujemy sałatkę.
Do mix-su sałat dodajemy świeże liście szpinaku,pokrojone na pół pomidorki koktajlowe,oliwki oraz uprażone orzeszki.
Przygotowujemy sos.
Sos Prymat wsypujemy do oliwy i mieszamy bardzo energicznie aby wszystko dokładnie nam się wymieszało dodajemy żurawinę i mieszamy jeszcze raz.
Wyciągamy oscypki,kroimy delikatnie na pół lub na więcej kawałków w zależności jakiej wielkości mamy serki.Wykładamy na sałatkę i polewamy sosem,życzę smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.12.2015 12:53
świetna sałatka
Damiano
Damiano 09.12.2015 08:47
fajna sałatka
sliwka 08.12.2015 22:49
Pychota;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak