Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonym kurczakiem i orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
mieszanka świeżych sałat 2 garści
jajko 2 szt
orzechy nerkowca 50 g (prażone)
rzodkiewka 0,5 pęczka
śmietana 18 proc 2 łyżki
majonez 1,5 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonym kurczakiem i orzechami

1. Podudzia z kurczaka oprószam papryką mieloną, solą oraz pieprzem. Pałki układam w naczyniu żaroodpornym, skrapiam olejem. Naczynie przykrywam. Pałki piekę 1 godzinę w temperaturze 190 stopni. Upieczone podudzia studzę, a następnie usuwam kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki.

2. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Rzodkiewkę kroję w plasterki.

3. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, jajka, orzechy nerkowca oraz rzodkiewkę. Delikatnie łączę wszystkie składniki. Następnie dodaję śmietanę, majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Delikatnie mieszam.

Gotową sałatkę wykładam na talerz i podaję.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 29.06.2016 12:00
świetna sałatka
marzut 29.06.2016 08:22
fajna sałatka
IZABELA29 28.06.2016 13:10
Apetycznie wyglada
Malinka 28.06.2016 10:22
Bardzo lubię takie połączenie, bo jest pyszne!
Motorek 28.06.2016 08:07
wygląda smacznie
MałaMi89 27.06.2016 23:48
Smaczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak