Sałatka z pieczonych buraków z fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    700 g
  • ser feta

    150 g
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • krem balsamico

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Buraki myjemy i każdy zawijamy osobno w folię aluminiową. Pieczemy ułożone na blaszce przez około 40 minut. Czas zależy od wielkości buraka.
Gdy buraki ostygną obieramy je ze skórki, kroimy w cienkie plastry i układamy na talerzu. Na buraki układamy pokruszoną lub pokrojoną w plastry fetę. Wszystko posypujemy koperkiem, polewamy olejem kujawskim z saszetki i przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec odrobina kremu balsamicznego i gotowe !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pyszota 03.07.2014 20:39
pyszna sałatka
Beata999 03.07.2014 20:38
Pyszna sałatka.
Anna169Hosz 03.07.2014 18:08
U mnie dziś też sałatka z pieczonych buraków:)
Smaczna_B 03.07.2014 17:22
Ciekawy , oryginalny pomysł.Lubię takie polączenia smaków.
alaaa 03.07.2014 17:09
to z pewnością coś dla mojego podniebienia
alaaa 03.07.2014 17:08
to z pewnością coś dla mojego podniebienia
Gracer 03.07.2014 16:52
to by mi smakowało
Kulinarna Ja 03.07.2014 15:05
warte wypróbowania!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat