Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczoną cukinią i szynką parmeńską

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka parmeńska 100-150 gram
cukinia 1 szt
sałata lodowa 1/2 główki
mozarella 100 gram
kiełki 1 duża garść
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie
oliwa 4 łyżki
oliwa do skropienia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczoną cukinią i szynką parmeńską

Kroki postępowania

1
Cukinię pokroić na plasterki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec, aż cukinia się zarumieni.
Krok 1 - Sałatka z pieczoną cukinią i szynką parmeńską foto
2
Sałatę lodową umyć, osuszyć, porwać na kawałki i wrzucić do miski.
Krok 2 - Sałatka z pieczoną cukinią i szynką parmeńską foto
3
Szynkę parmeńską porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na sałacie.
Krok 3 - Sałatka z pieczoną cukinią i szynką parmeńską foto
4
Na szynce ułożyć mozarellę pokrojoną w średniej wielkości kawałki.
Krok 4 - Sałatka z pieczoną cukinią i szynką parmeńską foto
5
Zrobić sos: zawartość torebki wymieszać z oliwą i odstawić na kilka minut.
Krok 5 - Sałatka z pieczoną cukinią i szynką parmeńską foto
6
Ułożyć plasterki cukinii. Polać całość sosem, a na wierzch dać kiełki.
Smacznego :)
Krok 6 - Sałatka z pieczoną cukinią i szynką parmeńską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 26.08.2015 14:03
Ciekawy pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak